Micimackó mese - Malacka, Tigris, Füles játékok


Micimackó története a kezdetektõl:

Micimackó játékokA.A Milne angol író alkotta meg 1926-ban Micimackó kedves alakját. Micimackó(angolul Winnie-the-Pooh) regény két önálló mûbõl áll: a Micimackó (1926) és a Micimackó kuckója (1928) címûbõl. Ezeket Karinthy Frigyes fordította le magyarra, 1936-ban. Micimackó története több, mint ötven nyelven jelent meg. Milne két könyvet is írt gyerekversekkel: Amikor még kicsik voltunk és Hatévesek lettünk, ezekben több vers szól Micimackóról.

Milne könyveit E. H. Shepard illusztrálta. A történetek színhelye - a Százholdas Pagony - angliai Kelet-Sussex megyében lévõ Ashdown-erdõ volt. Milne fiának, Christopher Robinnak volt egy kitömött játék medvéje, errõl kapta a nevét a mesebeli Micimackó. Az író fiának alakja (Christopher Robin) is feltünik a Micimackó történetekben, a magyar mesében Róbert Gidaként. Több állatszereplõhöz pedig egy doboznyi állatsereg adott ihletet az írónak, mint például a Tigris és a farkát elhagyó Füles alakja. 1929-ben Milne eladta a Micimackó kereskedelmi értékesítési jogait egy Stephen Slesinger nevû amerikai szponzornak.


Micimackó már a filmvásznon:


Walt Disney Studió vásárolta meg a Micimackóra vonatkozó megfilmesítési és egyéb jogokat 1961-ben. Elkészítették Micimackóról az elsõ rajzfilmsorozatot. Ezzel útjára indult a "csacsi öreg medve" elsöprõ története. A elsõ rajzfilmek eredeti történetekre épültek és viszonylag rövidek voltak. Aztán már a Walt Disney Studió találta ki Micimackó és barátai életérõl szóló történeteket. A medve és a többi szereplõ alakja is megváltozik.

Micimackó meseSzereplõk: Micimackó, aki imádja a mézet, Róbert Gida, Malacka (Piglet), aki félõs és kételkedõ, Bagoly (Owl), aki kissé nagyképû, Nyuszi (Rabbit), aki mindig szervezkedik és rohangál, Kanga (Kanga), a kenguru mama és kicsinye a vagány Zsebibaba (Roo), Tigris (Tigger), a folyton ugráló és a mindig szomorkás, farkát elhagyó Füles.
Micimackó történetei sorban:


1977-ben megjelent Micimackó kalandjai címû film. Ebben új szereplõ az Ürge. A mese három rövid részbõl áll:
  1. Micimackó és a méhecskék fája (1966) Micimackó imádja a mézet és ha nincs elég méz hát szerezni kell. Hol máshol mint a méhecskéknél.
  2. Micimackó viharos napja (1968) Egy szeles erdei sétáról szól.
  3. Micimackó és a Tigris (1974). A Tigris barátunk megnevelése a cél.

Füles nagy napja. 1983-ban jelent meg, még ez is rövid játékfilm.


Micimackó visszatér c.rész következett.(1997) Jön az õsz, vége a nyárnak. Kezdõdik az iskola Róbert Gida számára is. A kisfiú nem tudja, hogy közölje ezt kedves barátjával, Micimackóval, így tollat ragad, megírja levélben neki. "Csacsi öreg medve" ezt az üzenetet félreérti, azt hiszi Róbert Gida bajba került. Micimackó barátaival elindul, hogy segítsen rajta.

Tigris színre lép (2000)

A tigrisek nem szeretnek egyedül lenni és ugrálni sem jó így. Ezért a mi tigrisünk elindul, hogy megkeresse a Százholdas Pagonyt és megtalálja a "legeslegterebélyesebb" családfát. Mivel nem sikerül neki barátai tigrisjelmezekbe öltöznek és családjaként próbálják jobb kedvre deríteni. Tigris viszont még szomorúbb lesz. A hideg téli viharban elindul, hogy megkeresse valódi családját. Ekkor Micimackó, Malacka és a többi kis barátja elindul, hogy megkeressék Tigrist. A mese végére Tigris rájön, hogy barátai szeretik és vigyáznak rá és tulajdonképpen sose volt magányos.

Boldog Új Mackóévet!(2002)

Karácsonynak vége és megkezdõdött a visszaszámlálás: mindjárt itt az Újév. Ha szilveszter akkor buli. Nyuszi el is kezdi szervezni a bulit, de Micimackó és barátai többször is megzavarják ezt a fontos tevékenységet. Nyuszi mérges lesz emiatt és azt mondja elköltözik a Százholdas Pagonyból. Természetesen ennek egyetlen erdõlakó sem örül. Micimackóék gondolkodnak mit is tegyenek, hogy Nyuszi barátjuk maradjon. Azt találják ki, hogy mindenki tesz egy újévi fogadalmat, mindenki megszabadul egy rossz tulajdonságától. Mi történik akkor ha Micimackó nem eszik több mézet és fogyizik? Milyen az ha Tigris nem ugrál többet? Milyen ha Malacka megpróbál bátornak tûnni? Ebben a mesében megnézhetjük és kiderül minden úgy jó, ahogy volt.

Malacka, a hõs (2003)

Malacka is kapott egy estés fõszerepet, hogy kiderüljön mennyire szeretik a baráti és mennyire hiányzik ha eltûnik. Tigris mézszerzõ akciót szervez barátaival. Mindenkinek fontos feladata lesz, csak Malacka kicsi a feladatokhoz.... aztán eltünik. Barátai megtalálják a naplóját és ennek segítségével Malacka nyomába erednek, hogy minél elõbb megtalálják. Természetesen a mese végére elõkerül Malacka és kiderül a kicsik is tudnak nagyot tenni.

Micimackó és a Zelefánt‎ (2005)

A Százholdas Pagonyban  mindig történik valami... hangos dobbanásokat hallanak a Pagony lakói. Megijednek és találgatnak mi vagy ki lehet ez a félelmetes? Talán a Zelefánt, akit még senki sem látott, csak rém mesék keringenek róla? Micimackó, Malacka, Nyuszi, Tigris, Füles és a többiek elindulnak, hogy elfogják a félelmetes, rettegett lényt. Zsebibaba is csatlakozni szeretne a küldetéshez, de túl fiatalnak ítélik a feladathoz. Így aztán a vagány kis kenguru egyedül indul el. Nem sokára találkozik Ormival, a játékos elefántkölyökkel és barátságot kötnek. Zsebibaba már tudja, hogy mások az elefántok, mint amiket meséltek róluk és nem is annyira félelmetesek. De, hogy bizonyítsák be ezt Micimackóéknak? A mesében azt is megláthatjuk, hogy sikerült.

A gyerekek számára rengeteg Micimackós gyerek játékok kerültek forgalomba. A játékboltok talán e gyerek mesére forgalmazzák a legtöbb terméket.

 
< Előző   Következő >

Gyerekjátékbolt


Gyerekjátékok webáruházunk
segítségével gyorsan, percek alatt kiválaszthatja a legjobb ajándékot szeretteinek.Amennyiben a kívánt gyerek játék megrendelését leadta felénk, a kiválasztott termékek a lehetõ legrövidebb idõn belül a kezében lesznek, mert mi tudjuk, hogy valaki nagyon várja azokat! A játékok árait igyekszünk a lehetõ legalacsonyabb szinten tartani, ezzel is próbálunk kedveskedni vásárlóinknak.

Üdvözlettel:
Gyerekjátékbolt csapata

Gyerekjátékbolt elérhetõsége:


E-mail:

Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez.

Telefon:
06-70-424-25-36

Gyerekjátékok keresése: